Svrha Meditacije

Zašto je meditacija, odnosno bivanje u tišini i miru sa svojom sviješću neophodno za kvalitetniji život.

Vi niste um, vi niste tijelo, vi niste emocije, vi ste svijest satkana od ljubavi koja je promatrač svih tih iskustava koji se odigravaju pred vašim očima. I to je super, to je mehanizam kojim se Izvor očituje sam o sebi. Problem nastaje kada se počnemo nakon negdje osme godine poistovjećivati sa umom i emocijama.

Primjer; pojavi se nelagodna misao u glavi, ni otkuda, ničime izazvana, ta nelagodna misao izazove nelagodnu emociju i počnemo se osjećati loše, a sve neprobavljene emocije se utiskuju u tijelo jer je tijelo ekstenzija uma, nastaje energetska blokada, nastaje bolest. Dakle čista iluzija, nešto što ne postoji ima moć nad vama, ovlada vama, kako se osjećate ,odnosno kako sviješću percipirate te emocije ima direktan utjecaj kako percipirate svijet i na kvalitetu života.

Meditacija je alat da se odvojimo, da se manje poistovjećujemo sa mislima i emocijama. Kada smo u stanju prisutnosti u meditaciji, kada se um utiša shvatite da je taj mir, tišina, ispunjena čistom sviješću koja nije prazna naprotiv ona je puna čuda koja čekaju da ih otkrijete, ta svijest ste vi, to je vaša stvarna priroda. I kako sa vremenom napredujete u praksi ta svijest će se preljevati u svakodnevni život i nećete više biti robovi misli i emocija, to će donijeti jasnoću, lakše odlučivanje i život u sadašnjem trenutku.

Život u sadašnjem trenutku znači biti apolutno prisutan, uzemljen u trenutno iskustvo, primjer; jedete za stolom i žvaćete hranu, no jeste li doista tu i osjetite svaki zagriz i teksturu hrane ili razmišljate o tisuću stvari koje vas muče ili morate obaviti? Jeste li u prošlosti koja izaziva depresiju ili u budućnosti koja izaziva anksioznost?

Milijarda je dobrobiti meditacije, naravno mir, stanje bez misli, energija počne uticati u polje, stabilnost, jačanje inteligencije, jačanje imuniteta itd itd, ali glavna svrha meditacije je da počnete vladati svojim mislima, emocijama, djelima i način na koji reagirate na okolnosti, vladanje svojim energetskim poljem i življenje u sadašnjem trenutku koji nosi istinsku sreću i zadovoljstvo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s