Namjera, Usklađivanje I Predaja

Detaljnije o važnosti namjere prilikom svjesnog kreiranja i kako predajom dopuštamo prirodne procese da se odigraju.

Sve što činimo, svaka akcija koju napravimo u željenom ili ne željenom smjeru je definirana, pogonjena namjerom. Namjera definira akciju, kreaciju. Sama akcija nije toliko bitna koliko i namjera koja stoji iza pojedine akcije.

Ako smo na automatskom pilotu i živimo reaktivnim životom u smislu da reakcije na okolnosti definiraju našu akciju, odnosno impulsi koji dolaze iz podsvjesnog uma, padamo u zamku uma, ega, programa. Padamo pod utjecaj istih obrazaca koji su nas i doveli u situaciju i dodatno ju jačamo davajući joj energiju.

Takva akcija neće biti ispunjena svjesnom namjerom, biti će ispunjena namjerom uma, ega. Tada se aktivira naš primoridijalni dio mozga, takozvani reptilski dio koji je zadužen samo za jednu svrhu bori se ili pobjegni, on sadrži ta dva nagona koji su nam potrebni za preživljavanje a ne za svjesno kreiranje i kretanje u životu. Ako smo u statusu žrtve i svijet doživljavamo kao prijetnju ovaj dio mozga će nas često “navoditi”.

Zapitajte se prije važnih životnih koraka, zašto ja to činim? Koja je svrha moje akcije? Što je sve sadržano u namjeri.  Dali je iz srca, pogonjena ljubavlju ili je inspiracija za akciju došla iz uma?

DEFINIRANJE NAMJERE I USKLAĐIVANJE

Ako imate ideju kojim putem želite ići, točno definirajte što želite predati svijetu, o bilo kojem životnom području se radi. Recimo želite raditi posao koji će vas ispuniti, definirajte ga, provucite ga kroz filtere zašto ga želite raditi, uskladite se sa unutarnjim vodstvom, osjetite svrhu vašeg posla, što želite njime postići, što želite dati svijetu, kristalizirajte tu ideju, prepustite se mašti, neka vas inspiracija vodi.

Zatim osjetite, osvjestite koji sve osjećaji ispunjavaju vašu namjeru, što osjećate kada se vaša namjera manifestira, dali je to sloboda, neovisnost, ispunjenje, veselje, smisao, ispunjenje svrhe.

Zatim krenite u akciju iz tog mjesta čiste prisutnosti, kristalizacije vaše vizije onoga što želite dati svijetu. Takva pročišćena namjera, oslobođena uma, pogonjena inspiracijom, impulsom duše, uzbuđenjem je zdravi temelj na kojemu se gradi, ostatak toka i kako će se kuća izgraditi prepustite svemiru.

Um je jako ograničen i trebao bi nam služiti kao alat a ne sredstvo za donošenja odluka. Zato je važno definirati namjeru, dati joj svoj pročišćeni pečat, slobodan bilo kakve vezanosti. To je blueprint koji će se manifestirati.

PREDAJA

Mi smo kreatori i konstantno kreiramo realnost davajući pozitivnu ili negativnu energiju nečemu izvan nas. Dakle mi svake sekunde kreiramo.

Svrha predaje je biti apsolutno ne vezan za rezultat naše namjere, naše vizije života i našega puta, predati se životu kako dolazi, biti prisutan, jer kada smo u stanju prisutnosti, dopuštamo životu da se odigrava, dopuštamo svemiru da se manifestira kroz nas, kroz našu energiju namjere, našu viziju usklađenu sa dušom.

Ako se prepustimo strahovima, pitanjima kada će i kako će, kako će se moja namjera odigrati, na koji način će mi doći, tada samo blokiramo tok energije i manifestacije i manifestirati ćemo prepreke, strahove, projekcije uma.

Svrha predaje je biti svjesni kreator lišen bilo kakvog uplitanja uma u rezultat, biti prisutan, ne opterećen, iz tog stanja možemo najviše dati, prepuštanjem situacijama da se odigravaju bez naše kontrole najviše dajemo drugima, svemiru, ekspanziji, kreaciji da se manifestira, da raste, evoluira.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s