Nivo Blaženstva, Sreće i Utjecaji

Blaženstvo ili sreća, ljubav, nazovite taj osjećaj kako hoćete, uzvišeni osjećaj visoke vibracije, kada se bez posebnog razloga osjećamo predivno, bivamo, dišemo i uživamo sami sa sobom ili u nekoj okolini.

Što nam određuje kako se osjećamo ? Kada se probudimo ujutro, kakve se prve misli pojavljuju, kakve se emocije i osjećaji pojavljuju ? Ili prije spavanja, s kakvim mislima i emocijama idemo na počinak ? Od kuda to sve izvire ?

“Sadržaj uma i emotivna frekvencija određuju nivo blaženstva.”

U ovom članku ću ući u dubinu uma i emocija i objasniti na što se gore navedena rečenica odnosi.

UM, SVJESNI I PODSVJESNI

Svjesni um, niži mentalni aspekt nam služi kao alat za razmišljanje, logičko zaključivanje i učenje, kako svijet funkcionira, ali na praktičan način koji je bitan za nas ljude da bi se mogli prilagođavati i preživjeti.

Svjesni um je podložan kolektivnom umu, kolektivnim uvjerenjima i programima koji su nam davno kao čovjećanstvu usađeni, 95% misli koje vam se pojave tokom dana nisu vaše, one samo dolaze i odlaze i nose frekvenciju kolektivne svijesti. Koja je blago rećena “niska”. Većina tih misli je programirana da negativno utječe na nas, naravno ako se uhvatimo za njih i doživimo ih kao validne, dajemo emotivnu reakciju i ta misao koja je iluzija, počne imati moć nad nama i kako se osjećamo. Meditacija služi kao koristan alat da se odmaknemo od uma, utišamo ga, onda on gubi moć nad nama. Stjećemo sposobnost promatrati misli bez emotivnog uključivanja.

Podsvjesni um je vezan za dušu i u njemu su pohranjena sva sjećanja i iskustva koja smo prošli kroz mnoge živote. Radi se o tisućama, milijunima života i svako iskustvo koje smo proživjeli je pohranjeno, u “nama”.  On je viši mentalni aspekt, viši um. Njemu je potrebno pristupiti kroz meditacije sa unutarnjim djetetom, kako bi stvorili most u podsvjest i bili u mogućnosti iscijeliti, integrirati, otpustiti sve što je u nama i koči nam razvoj. U podsvjesnom umu nosimo puno strahova, korjenskih strahova koji su se dogodili od ulaska duša u dualnost prilikom separacije od Izvora i organske realnosti i svi ti strahovi nose određenu frekvenciju.

Sve misli imaju određenu frekvenciju, energetski zapis kojim vibriraju i utječu na taj način na nivo blaženstva, osjećaja sreće.

EMOTIVNO TIJELO

Ljudska esencija je emocija, mi smo bića emocija i one nam služe za uživanje u fizičkoj realnosti, dok se nelagodne pojavljuju kada nešto krivo shvaćamo, kada nam je razmišljanje van balansa, kada nije ispravno, pod ispravno mislim na ogranićenu percepciju i razumijevanje.

Svaka emocija koja nije procesuirana na pravilan način, koja nije probavljena, koje nastaju uslijed teških, nelagodnih emotivnih iskustava, situacija, utiskuju se u auru i fizičko tijelo, svaka blokada, nelagoda u tijelu nastaje kao rezultat neprobavljanja emocija, vuku se repovi prošlosti, traume, zamjeranje i ostale situacije koje ostavljaju nelagodne posljedice.

Traume, zamjeranje, zavist i slična stanja koja prosjećna osoba nosi, vibriraju na određenoj frekvenciju, na kojoj nam vibrira čitavo biće i utjeće na realnost, kroji nam iskustva i blokira protok energije.

ZAKLJUČAK

Ispod svih tih blokada, zidova, svega što smo izgradili protiv sebe, naša suština i ono što doista jesmo je bezuvjetna ljubav, inspiracija, razumijevanje, zajedništvo, kreativnost, ljepota, savršenstvo.

Da bi doista bili usidreni u sadašnji trenutak i bili sposobni živjeti sretni, osjećati se blaženo, živjeti inspiraciju koja dolazi iz dubine duše, potrebno je iscjeliti i integrirati, otpustiti gore sve navedeno, otpustiti akumulirana sjećanja/enocije jer to su energetski, frekvencijski utezi koji su vrlo stvarni bez obzira priznali si to ili ne.

Potrebno je preuzeti odgovornost za život, kako se osjećamo, kako razmišljamo, stupiti u kontakt sa unutarnjim vodstvom koje svi imamo i raditi na sebi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s