Mentalna Higijena

on

Mentalna higijena, jednako je važna kao i fizička.

Odvajanjem od Izvora i Duše, odvojili smo se od urođene intuicije, svijesti, i samim time postali podložni utjecajima i programima koji dolaze kroz um.

Um, ego, programska tijela, eterični paraziti, utječu na većinu ljudi, čine sve u svojoj moći da prežive, pružaju lažne misli, impulse, kako bi gubili kontrolu i snizili nam vibraciju, kako bi manifestirali ono što žele, agresija, strah, sumnja, ratovi itd. Tako rasipamo energiju koja im treba za preživljavanje. Svijetom vlada hladni anti-razum, jer ga mi nesvjesno podržavamo.

Potrebno je preuzeti suverenost nad umom, inače je on glavni, ne mi. Kakve su nam misli takav nam je život.

Misli su automatski proces koji se odvija no možemo sasvim normalno funkcionirati da uopće ne razmišljamo, za to nam je potrebna pomoć duše.

Naviknuti smo davati moć mislima koje se pojavljuju, razmišljati o njima, mogu nam izazvati razne senzacije, dobre i loše. Naš je odabir kako ćemo ih definirati i kojima ćemo dati emotivnu snagu.

Problemi nastaju kada misli imaju moć nad nama, kada se poistovjećujemo s njima.

Možemo s vremenom i redovnom praksom samopromatranja stvoriti “procijep” između svijesti i misli, postati promatrači, ne identificirati se s njima, svjesno ih birati i iz tog mjesta prisutnosti svjesti davati im emotivnu snagu, usklađivati namjeru, i na taj način funkcionirati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s