Važnost iscjeljenja korjenskog, sakralnog i solarnog centra.

Zona komfora kao zona nelagode. Mnogi tokom života ostaju u zoni komfora jer osjećaju duboku nelagodu. Strah ih je izreći vlastite istine, strah od novih odluka; poslovnih, ljubavnih i ostalih, strah od tuđih mišljenja, itd.Zašto je to tako? Odgovori se kriju u energetskom disbalansu osobe koji se dešava tokom traumatičnih iskustava.Mnogi nosimo duboku patnju, strah, nelagodu, mnoštvo pitanja se pojavljuje na koje nemamo racionalne odgovore, i paralizirani dubokom nelagodom primorani smo ostati u “zoni komfora”.

Prošla sjećanja i iskustva nas tako kondicioniraju, samo jer im mi sami dopuštamo ! Takvo stanje se izražava u laganju samih sebe, guranja problema i stvarnog stanja pod tepih što dovodi do još dublje patnje i razdora.Ne možemo imati nešto što nismo, što ne osjećamo svim srcem da nam pripada, da imamo pravo na to! Bez vjere i povjerenja da ćemo to i imati.Svemir nam uvijek reflektira najsnažnija podsvjesna uvjerenja i ako se mentalno fokusiramo na obilje, pozitivu i što želimo, igramo sa zakonom privlačenja, stvar jednostavno neće funkcionirati radi podsvjesnih uvjerenja i nelagoda koje nosimo! Korjenska čakra ( sigurnost, imunitet, temelj ) je većini ljudi zatvorena, blokirana i nema pravog uzemljenja, osjećaj besmisla je povezan sa prvom čakrom. Bez zdrave baze nema zdravih odnosa.

Ako naše unutarnje dijete ( emocije, sakralni centar) pati, ono će biti nepovjerljivo prema svijetu i blokirati će protok energije. Snažni smo onoliko koliko je snažna najslabija karika.Solarni pleksus ( životna sila, kreativnost ) centar akcije i kreacije, naš identitet, zdravi ego. Centar koji dozvoljava energiji da izbija prema van i manifestira se u fizičkoj realnosti.

Traume iz ovog i prošlih života na korjenskom i sakralnom centru uzrokuju nepravilan rad solarnog centra, zato je važno posvetiti se iscjeljenju donjih centara, oslobođenju i re-integraciju unutarnjeg djeteta ( zaigranost, inspiracija, uživanje u životu ) koji zatim otvaraju put isjcjeljenju srca i gornjih centara što posljedićno vodi prema zdravijim odlukama, kretanjima te ispunjenijem, sretnijem životu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s